tisdag 30 oktober 2007

hästskötarna

Två hästskötare 8 och 10 år har varit här och pysslat med russen. Dom har tränat på att peka hästarna åt höger och vänster, tränat upphopp på Disa, hängt över ryggen på Disa, borstat, stå på konstiga saker (vojlock), gick på skogspromenad, halmat och fodrat hö ochrepet runt magen.Tjejerna tyckte att det gick bra. Lättast tyckte de att allt var. Svårast tyckte dom var att borsta fölet. Dom tyckte också att hästarna var snälla fast att Lyckofröken var lite tjurig.

Jag satte tyglar i grimman på Knubben och han fick nästan ett frispel. Dom var ju svarta och såg antagligen ut som ormar i hans ögon. Han kunde varken gå framåt, bakåt eller åtsidan utan frös som en sågbock. Där dalade den stjärnan som lyste så skarpt igår medan Disa steg ytterligare en bit.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ambitiösa ni är! Kul att läsa.
Jag har just skrivit en text om Najkas mamma Russita, med anledning av att hon i somras tilldelades Super-ELIT postumt. Så här kommer det att stå i nästa nummer av Gotlandsrusset:
"Russita 2162 (17 föl, 440 avkommepoäng) lämnade de flesta av sina föl hos Maria Ericson, Levide i Hemse. Russita är mor till fem diplomston: Kajpa 3093, Lärka 3205 (ELIT), Pamilla 3473 (ELIT), Russilla 3647 och Vinka 4128. Dottern Najka 3324 är stambokförd. Russitas son John Russ 422 har varit Lojsta-beskällare 2002-2004. På tävlingsbanorna har Egir 1.53,6 och Gräsman 1.55,5a utmärkt sig, dessutom har dottern Chiquitita II tävlat hoppning (L:A), dressyr och fälttävlan med framgång." Russhälsningar, Pernilla Jobs

elin sa...

Å, vad roligt att du hittat hit. Vi är helt "tagna" av vår lilla russflock och har inte riktigt hunnit satt oss in i allt, eller hur bra hästar vi faktiskt har i hagen. Fantastiskt roligt är det med er hjälp och engagemang iaf.