lördag 27 oktober 2007

Ensamträning

Knubbens första egentliga och stora protest mot selen kom idag. Selen låg på ryggen och jag skulle spänna däckelgjorden,vilket vi ju gjort förrut. Då blev det både en stegring och en rejäl bakutspark sen var det hela över. Vi blev lika förvånade båda två över reaktionen. Med selen väl på fick han trava några varv åt varje håll för att känna hur det kändes och det tyckte han var helt ok.
Innan detta hände longerade jag honom på lägdan ur synhåll för de andra. Han börjar vara riktigt duktig nu. Hänger fortfarande lite i grimman i höger varv. Byta håll i farten (skritt) tränade vi också på idag och det gick jättebra. Travkommandot sitter inte än och han blev lite stressad och ville inte riktigt lyssna när nån av märrarna skrek borta i hagen. Vi var till höladan och tittade på kalven som kom nerdimpande häromdagen och tog en tugga grönfoder sen gick vi till brevlådan och hämtade tidningen. Några longeringspass till sen så ska jag börja tömköra honom.

Det var tänkt att Disa skulle få ett liknande pass men det passade inte henne idag. Idag var det n svår dag att lämna de andra bakom sig. Hon hoppade, studsade och galopperade på stället och drog mot hagen. Hon gav sig och vi gick ett varv runt "kvarteret". Hon var spänd hela vägen och reagerade för allt möjligt utan att göra några "rusa förbi" försök. När vi var tillbaka utanför hagen så longerade jag henne där en stund och det gick mycket bättre än innan. Disa kör varianterna "fullfart" eller "inte röra sig alls". Hon är rätt rolig, mellannivå är ingenting för henne. Säckade ut henne med selen och med mig själv, hoppande upp och ner brevid. Sen fick det vara nog för henne idag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Disa är en rolig häst :) Och vad duktiga dom är, longering, sele etc. Vilket jobb du gör!!!